Něco se skrývá

Něco se skrývá

čelíčko nakřáplé nad městem sípá
výdechem zpoceným
nemocí zalitým
podzimem studeným
nad tíhou havranů bázlivě dřímá
 
něco je ukryto za šedí mraků
co v tichý čas životy stíná
listy dubů bere si
sličné květy jež má lípa
rozedrané matce dceru
zkřivenému otci syna
 
a slunce marné nedopálí 
zlatavými jarničkami jara
zarudlými spalničkami léta
do těch márnic podzimnic
kdy každý je si blíž 
jen že všichni hojí se
a nikdo nemá zhola nic
Autor Náladový básník, 31.10.2020
Přečteno 255x
Tipy 12
Poslední tipující: mkinka, Marten, vojtěška, Frr, ARNOKULT, Tomcat, Akrij8, Vivien
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je dobrý, úplně bezva

01.11.2020 10:29:58 | vojtěška

Děkuju moc :))

01.11.2020 17:43:03 | Náladový básník

svérázná přitom kouzelně zemitá poezie* ST :-D*

01.11.2020 00:18:40 | Frr

Uff...
Ovšem ST, nemohu jinak.

31.10.2020 20:34:51 | Vivien

Moc děkuju, jsem rád že se líbí

31.10.2020 21:00:21 | Náladový básník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí