jádro pudla - realita

jádro pudla - realita

 

 

 

 

 

pár dní mimo
a kutálecí pantomimou
zralé se nemohlo dočkat

kočka hřbet si tře

chytře o plot o skok k zídce
opadanost krytá vínem
ze všech skulin deštěm bujná
odepřou ji příští ruce
demoliční revoluce
kostra kámen
bůh je suť

kočka hřbet si tře

o zítřek jenž listy tratí
zeď najíždí na patinu
teď je teď a zeď zeď
plody v ruce ploty zemi

co vidim to nezdá se mi
na kameni stoncích kostech
všechno bují lidskou řečí
čí je nebe čí je krev?
punc a křídla paměť mění

stejně jako kuropění
na ošatce cizí vejce
tím víc bližší tím víc pravé

po hřbetě tře ...

počkat počkat počkat
kam zmizela... ?

prošlá střešní historie
staví dlaně pravdě zraní

tam kde podzim zatím pučí
vžívá se mi do náručí

Autor cestadolesa, 12.11.2020
Přečteno 249x
Tipy 12
Poslední tipující: Akrij8, lawenderr, zdenka, jenommarie, Emily Říhová, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jaký autor, taková báseň...možná:))

23.03.2021 19:13:17 | cestadolesa

hravá poezie

22.03.2021 23:22:22 | Akrij8

bůh je suť - božíííí :)) safra, kdo ty seš? A není to jedno? Píše ti to - a já čtu.

16.12.2020 10:10:15 | lawenderr

Díky moc a ahoj, těší mě líbivé slovíčko, čupr věta. A pořád ta samá, milá lawender

22.02.2021 19:12:29 | cestadolesa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí