Bláznovství

Bláznovství

Anotace: ...

Vše, co chtěla bych ti říct,
Umírá hořením svic,
A tak sama, beze spaní,
Čekám kocovinu ranní.

Ač střízlivá a čistá jsem,
Však motá se pode mnou zem,
Nezbývá mi, než do hudby řvát,
Ta slova, co nechtěl bys znát.

Se slzami po kuchyni,
Ani jeden nejsme vini,
Slova hloupá z úst mých vycházejí,
Avšak bez odezvy v prázdnu zejí.

Monolog, tak plný citu,
Teď zavřu zpátky do krytu,
Co skryto bylo, nechť zas zmizí,
Ať zase city jsou mi cizí.
Autor Amiradi, 15.11.2020
Přečteno 145x
Tipy 13
Poslední tipující: Rozmarýna, Emily Říhová, mkinka, Donne, Marten, Psavec, Elis1ě, jenommarie, přema
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z této básně cítím velkou bolest... Snad to bude lepší, v lásce se učíme "chodit" tak nějak všichni.
Poslední verš ve mne vyvolává smutek, ač i pochopení, moc dobře to znám...
Umíš se pěkně vyjadřovat, toho si cením, zasloužíš si tip.

24.11.2020 22:26:49 | Rozmarýna

Děkuji za moc hezký komentář :)

24.11.2020 23:06:29 | Amiradi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí