Dívej se dál, a dívej se výš

Dívej se dál, a dívej se výš

Anotace: Nikdy nezoufejte. Život je jako kyvadlo a vychýlí se opět k lepšímu.

Sbírka: Mozaika života

Dívej se dál a dívej se výš
a miluj život jaký je.
Všechno co znáš, má druhou tvář
a všechno jednou pomine.

Když najdeš štěstí, rychle seber
i malinký kousek poslední.
Na světě ho zase tolik není
a málokdo to své rozmění.

Rozlišit musíš, a v tom je moudrost,
co změnit můžeš a co s tím dál.
S pokorou přijmout nám daný osud,
i když je krutý a mnohé si vzal.

Dokud jsi nahoře, pokora chybí,
kdekdo se za lepším dál žene, dál.
Teprve po pádu mění se člověk,
svědomí zpytuje, kdo včera se smál.

Buď ráda, že ses ráno probudila,
a že ještě můžeš chvíli žít,
užívat laskavosti času
a kousek díla dokončit.

Buď ráda, že ses ráno probudila
a že Tě zrovna nic moc nebolí,
že na vlastní nohy ses postavila
a můžeš dělat cokoliv.

Buď ráda, že můžeš vidět svět
svýma vlastníma očima,
že pohromadě máš smyslů pět
a den, co začíná.

Mít radost jenom z maličkostí,
z úsměvu, kytky, knížky darované,
z toho, co neplatí se zlatem
a přesto snadno nedostane.

Je štěstí vidět krásy světa
vlastníma očima,
ve světlech, stínech, běhu času,
když něco začíná.

Já mnohého bych se ráda zřekla,
pro kouzla světel v Lužánkách.
Přes jejich mříž mám k Bohu blíž
a chci je mít také v krušpánkách.
Autor Beáta, 22.03.2005
Přečteno 430x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Borecká
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí