Touha

Touha

Vzhůru do výšin jak papírový drak,

chtěl se člověk od nepaměti vznést,

vzhůru do výšin jak Fenix bájný pták,

pozorovat z výšky mravenčení velkoměst.

 

Po touze vzletnou vzhůru snad,

bez rozmyslu sestrojil si křídla ptáků,

prvním pokusem byl Ikarův pád,

chtíc vznést se ke slunci do oblaků.

 

Pokořena byla dávná touha lidí

léta jako Fenix mezi světy,

ptákům již křídla nezávidí,

jak motýl poletují mezi květy.

 

Autor Jdarks, 27.11.2020
Přečteno 204x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Donne, Psavec, mkinka, ccigg, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň a já ráda dala..ST..

01.12.2020 22:35:15 | Jaruška

Ta touha vznést se do oblak
zažít nespoutanost ptačí,
svým přáním smět křídla dát
může ten co za svými sny kráčí...

29.11.2020 15:03:52 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí