Umlčení

Umlčení

Anotace: ...netřeba blíže osvětlovati...

Pancíř se blyští počmáraný mrazem

a pokrývka sněhu ukonejší líc

groteskní postavičky se zlomeným vazem

a hrotem šípu někde uvnitř plic;

 

Sup rozjařený se směje nad mršinou,

jež odkryla mu všechny svoje dary;

dnes povečeří a zítra už zas s jinou

si nacpává břich a rozevírá spáry;

 

Po ratišti kvapně krev se k peklu plazí;

mladý posel neměl času zvěstovati běd;

teď snad naposledy vzdorně sebou hází,

když na kůl vsadil jeho pravdu svět;

 

Tak hynou city, jejichž květy zrezavěly,

a hoří praporce, jež déšť opustil;

my pokorně se zabydleli na podlaze cely;

mám rozum, to jsem si zasloužil...

Autor Oxík, 04.12.2020
Přečteno 166x
Tipy 9
Poslední tipující: gallatea, mkinka, Emily Říhová, Donne, M. Novák, ccigg, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádhera! síla! je radost setkat se se skutečnou poezií :)

05.12.2020 13:53:29 | M. Novák

Děkuji, děkuji :)

15.12.2020 19:21:33 | Oxík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí