Believe

Believe

Věříš na karty i znamení
Ale sama sobě nevěříš
Schováváš se za cizí ramena
Aniž bys ses jednou narovnala mezi lopatkami
Zvedla hlavu
Vysunula bradu
A podívala se na svět trochu jinak

Třeba by ses přestala topit sama v sobě
Třeba bys přestala klopýtat přes vlastní nohy
Třeba bys přestala potřebovat berle v podobě mužských ramen
Protože každý další je vždycky ten pravý

Rytíř v lesklé zbroji
Která oslepuje
A brání rozumu
Aby se přihlásil o slovo

Adoptuješ cizí sny
Kvůli jednomu vytyčenému cíli
Ozdobeném slavobránou
Celá v bílém
S věncem z vadnoucích květin
Budoucnost zpečetěná v jedné odpovědi
S diamantem
Který alimenty nezaplatí

Tak se nenech ušlapat
Jako okvětní plátky růží
Které poletují zničené
Po velké slávě
Protože pojišťovna berle proplácí jen jednou ročně
Autor její alter ego, 17.12.2020
Přečteno 152x
Tipy 5
Poslední tipující: Penemue, Marten, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Cizí titulek? Ale jinak za mě pěkná práce s osobitě vedenými obraty. Poslední verš, pootevřel můj úsměv* Rád jsem nahlédl.

18.12.2020 00:21:48 | šerý

člověk by řekl, že díky Cher zná sloveso "to believe" skoro každý

18.12.2020 18:58:28 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí