*-*A co já?

*-*A co já?

Anotace: ~~~~~***~~~~~

*****************

~~~~~~~~~~~
Prosinec
je elegantní pán
kterého už léta,léta znám
bez řečí odložil svůj podzimní šat
prý do bílého obleče se rád
tancovat chodí s krásnými vločkami
do klopy dá si ledový květ
ať vás těší svět.
A co já?
Upletu sametové rukavice
hlavu si schovám do čepice,
pár dnů je i v prosinci krásných
...někdy jako zjara...
pak si prosinec ochladí dech
ono už všechno listí dávno opadalo
teď ale bíle nasněžilo
a sníh leží všude i na schodech.

Zima zavolá vítr o rozprášení prosí
že i jinde sáňkovat se musí
a brzy bude všude pocukrováno
jako vánočka.
Co ale vidíme my?
Co asi...Vánoce za vraty
na náměstích ozdobený strom
v obchodech já vím,blázinec
nedivte se
vždyť je tu prosinec.

~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 18.12.2020
Přečteno 110x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Marten, Psavec, Dája K, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...tak k nám až dneska konečně bílý pán dorazil ;)
Krásný večer Květuško :)

28.12.2020 22:06:13 | Emily Říhová

...k nám ještě bílý pán nedorazil...bohužel..;-)

19.12.2020 14:39:34 | Marten

***musíme si jako vždy počkat...ách jo***

20.12.2020 17:38:21 | Květka Š.

ano, ten elegantní pán ...

18.12.2020 14:28:43 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí