?

?

Anotace: .

.
A čí je všechna poezie
slunečných rán
nočního sněžení
naštvaného vichru
dob kdy jsi sám
jiskření ticha
přepravě
slůvek milenců
po vánku
v okolí srdce stálé chvění

A čí je právě poezie všechna
letící přes kontinenty
zrozená v trávě
nad hlavami těch
kdož k proudící řece
hledají ventil
u hory žebříky
volají nech nás!
Máte povolení k létání?
Ne, díky.

A jak jé té chudince schované za mraky
jak těžce se mu pod zemí dýše
když lidé zapomenou věřit na zázraky
a nikdo jim nenapíše

A čí je všechna poezie
nočních rán
slunečného sněžení
štvaného vichru
samy doby
řevu ohně
doručených slibů
..
kterou jsme
odměněni
.
.
Autor Now, 20.12.2020
Přečteno 157x
Tipy 13
Poslední tipující: J.Karasová, jitoush, R.K., Marten, šerý, ARNOKULT, Vivien, Dája K, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji.

11.02.2021 11:05:11 | Now

.....Srdeční záležitost.....Ji./úsměv/

21.12.2020 21:28:51 | jitoush

...je moje...;-)

20.12.2020 18:50:18 | Marten

Všude, všude, tvůrčí hmota a kol tvárná motta. Přepis tvůrčích myšlenek až do prstů. Kultivující verš stane se majetkem "globální" civilizace i s jejich bolestí a krásou.
Jsi pěkně zvýdavej, Básníku.

20.12.2020 15:33:29 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí