zavist v zimě

zavist v zimě

Anotace: zkousim sem dat starsi basne, jestli ma smysl psat dal

 

 

 

 

    Uchvácena světlem

hledím do oken cizích bytů,

pohlcena teplem,

přívalem infantilních citů.



Závidím dětem

šťastné vánoční svátky.

Závidím lidem

co mají komu dát dárky.



Proč mi jen připadá,

že je to neřestí,

když člověk závidí

druhým jejich štěst?



Jak jsi krásná zimo,

když si jenom zvenčí,

jak pronikneš dovnitř,

Celé kouzlo končí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor zlatka, 28.12.2020
Přečteno 245x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, enigman, Iva Husárková, Psavec, Marten, šerý, Frr, Donne, root, ElaJah, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

když tě to baví má to smysl...

29.12.2020 17:05:13 | enigman

neřesná závist štěstí
věstí
dobrého básníka

pozorovatele

28.12.2020 03:46:54 | ElaJah

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí