psáno zjara

psáno zjara

Anotace: 21. 3. 2020 (rouškovník hadr)

když v celej komunitě
došly nitě
a směna zakázaná jest
když boxery svrbí pěst
stávaj se sádelníky
plíce plní popelníky
když nebaví tě předplacená anténa
ve vzduchu visí karanténa
když tvá krásná žena
souloží v Evině roušce

a ty se už neschováš ani na balkoně
před vyplachující informační řekou
bezbřehou

počítáš kusy v base
bankovky v kase
těšíš se na hajzl
další pivo, další cígo
díl narcos
Peňa Amigo

uvědom si
jak tebou prochází život

že jsi
jen odrazem doby
a všechno co tvoříš
je produkt původně cizí
tebou převzatý

znásilněný, ostřihaný, potřísněný

člověku se žije snáz
přepadne-li jeho domnělá výjimečnost
přes roky pěstovanej
egoistickej sráz
Autor OpilyJohn, 07.01.2021
Přečteno 109x
Tipy 5
Poslední tipující: Marten, šerý, petrzal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná výpověď dřevorubce času. Líbí se mi to.

07.01.2021 16:26:14 | šerý

Psáno dost dobře je to

07.01.2021 08:40:06 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí