Drž hubu a kňuč

Drž hubu a kňuč

Anotace: *podle skutečné události (odžito 16.1.2021)

Hledám otevřenou, 

strachů okleštěnou,

hospodu v Klatovech,

chodím ulicemi, mrznu, chci pít.
Na chodnících semtam poklouznu po ledu,
sněhové vločky řídce bloudí podvečerem.
 
Zničehonic mi cestu zastoupí vitální stařík:
"Fešáku, nač toho spěchu," zašvitoří spiklenecky.
"Podívej se na to náměstí. No, není to nádhera?
Víš o tom, že je čtvercové a strana měří
sto metrů?"
 
Kolem nás prokodrcá stříbrný mercedes,
opodál povykuje pár dětí v čepicích.
Zavřené je obuvnictví,
na veřejných nástěnkách chybí 
kulturní pozvánky.
 
"Drž hubu a kňuč!" zakřičí někdo jakoby z dálky.
 
Koukám tím směrem, očima pátrám 
po hektarovém náměstí.
 
Drž hubu a kňuč.
Drž hubu a kňuč.
 
"Drobet to tady znám, víš?
Támhle, o ulici níž, jsou katakomby,"
hodí rukou, rozloučí se a odejde tím směrem.
Jako by se nechumelilo.
 
Prej musí ještě zpachtit věčeři,
polívku z havrana a opečený zaječí běhy.
 
V okně přízemního bytu někdo
na škvíru povytáhne žaluzii.
Autor OpilyJohn, 19.01.2021
Přečteno 112x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bez váhání, dobrý*

19.01.2021 14:12:03 | šerý

Mně se líbí štětec váš. :)

19.01.2021 06:56:04 | Čottomatte

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí