o Králi Ječmínkovi

o Králi Ječmínkovi

Jak nedáti, zahynouti, jehněti,
kteréžto za radostného, dobrovolného potlesku,
porážce své vlastní, kráčejíc vstříc?
Příprava veselky, před našimi zraky,
troufale se halíc v lampy svit,
proměnila v chabý, němý špit.

Lakomství a množství blbství,
jenž pomocí prací institucí, k stesku,
ať si šéf či chasník, nehledíc na líc.
Šetřiti rozumem, řešiti vše palcem,
ochotni obdařit jen svíčku plamínkem,
čekáme naivně spásu, Králem Ječmínkem.
Autor JanPlamínek, 20.01.2021
Přečteno 179x
Tipy 5
Poslední tipující: Dani Lou, šerý, Psavec, Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí