U Vildy, druhý den

U Vildy, druhý den

S hamakou v podpaží vydám se do lesů
číst z ohně
houpat sny
 
Dveře už jsou nastevřený
do zkřehlé klauzury bytu
jedním krokem z výtahu
ve starých vojenských kanadách
(od pavučin, čpí prašivou vojnou i srandou
- deponovaná nepoddajnost)
stanu na prahu
 
Vilda vráží svůj skleněný pohled
do skleněného konferenčního stolku
 
Hlas zlomený včerejším soirée.
„Neptám se, kdes přes noc vzal ty boty," řekne.
Sáhne po pivu.
Napije se. Ošije se.
Ticho plyne.
 
„Vo co tady komu?" zvolá potom.
 
„Nebudu ti lhát," pokračuje v nenadálém rétorickém bažení.
„Do píči. Až ty zmrdí...
Seberu se a vyrazím. Vyseru se na všechno.
Napadlo mě třeba Španělsko. Představ si to, vole.
Před sebou Atlantik
za sebou Barcelonu."
 
Ano, Vildo. 
Před sebou Atlantik, za sebou moře 
 
starostí
 
s pomalu odcházejícím 
 
bezstarostným 
 
mládím.
Autor OpilyJohn, 04.02.2021
Přečteno 142x
Tipy 5
Poslední tipující: kudlankaW, Amonasr, jenommarie, Isla
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle má vážně grády

30.03.2021 22:52:57 | kudlankaW

Jo člověk by se rozjel.. v dálavy..věk nevěk..ale pravda..v mládí se zdálo nějak vše víc snadné. ;)

04.02.2021 10:47:33 | jenommarie

Paráda, čundry vzpomínám dodnes .:) Kanady mám pořáád . Jen jsem vyměnila za horské boty a změnila působiště :)

04.02.2021 08:32:12 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí