Čas a Trpělivost

Čas a Trpělivost

Čas se dovlekl
přes poušť
Přiblížil se
k orientálnímu městu

Nejdříve si myslel
že je to fata morgana
pak jej naopak překvapila
ostrost a tvrdost hradeb

Díval se skrz
po zuby ozbrojenou bránu
na živý ruch
tep města
pevné vazivo ulic
velkorysost ženy
jménem Trpělivost

Čas prošel hradbou

Zaznamenaly jej obyvatelky
než se stačil uvelebit
uvnitř některých hodin
jako doma?

Nebo počkají
až jim Vrchní
spočítá vrásky,
jejich útratu?

Autor Kaj, 10.02.2021
Přečteno 132x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, jenommarie, Majda, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí