Na cintoríne

Na cintoríne

Sviečky vystrkujú hlavy
a ryšavými vlasmi metajú do strán
kým vietor stojí za mixákom

nad každým telom trčí
kamenný diplom za účasť v živote
no nikto sa s ním nestihol odfotiť

súťaž bez víťazov

čierne postavy nesú
ďalšiu várku smútku
a hlina čaká na prečesanie lopatou

do okolia sa šíri kvílenie
náboženských prosieb
aby bol posmrtný život skutočný
no nikto sa odtiaľ ešte nevrátil
s kopou fotiek na instagram

nikto odtiaľ nenapísal ani jeden status
nepridal ani jeden post
ani jedno story

aj Boh o tom mlčí
a na svojom profile nevyplnil
ani jeden údaj

ešte sa asi nerozhodol
či existuje
Autor Nervaque, 26.02.2021
Přečteno 142x
Tipy 12
Poslední tipující: gallatea, Kaitlynn, Emily Říhová, kikin87, mkinka, jenommarie, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No, tusim putujes do oblubencov!

26.09.2021 22:44:33 | gallatea

Ráda tě zase vidím.

02.03.2021 14:02:13 | Philogyny

Super provázanost pocitů novodobého člověka.
Líbí se mi autorova myšlenka a její zpracování*

26.02.2021 14:49:11 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí