Divná doba

Divná doba

Mezi lidmi klín,
už dávno nejsme z kvádru.
Slzy stékají do puklin,
ke zkaženému jádru.

S nadějí k nebi hledí moje oči,
co vidím hezké není.
Pro koho se ten svět točí,
když lidé jsou tak rozděleni?

Záminky zloby z bahna taháme,
namísto chlupáčů a květů z klobouku.
Strach z obrazu zrcadel nemáme,
jsme jed z kusadel pavouků.

Teď zlá je doba potřebujeme lék,
namísto plivání a ran.
Úsměvy posílám vespolek,
chci přežít - ne být rozpárán.
Autor petrzal, 26.02.2021
Přečteno 132x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... rozum a konstruktivní kritika se ostří v nenávist.
První strofa se líbí nejvíc*

26.02.2021 14:52:23 | šerý

Děkuji - to bylo od Nerudy ;-)

01.03.2021 11:26:03 | petrzal

Moc ráda jsem četla. Doba velmi složitá. Děkuji za zaslání úsměvů.

26.02.2021 11:01:23 | mkinka

Děkuji

26.02.2021 11:52:46 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí