Jinak to nejde

Jinak to nejde

 

Zubař vyžaduje sólo kartáček
zubní hygienu za tisíc včetně dph
mezizubní i sólo kartáček (na prostor kolem dásní)
jinak mě to prý stejně dožene
o kazech zhurta básní
 
Můj fyzioterapeut na mě tlačí
bolí vás zadá, cviky jsme si spolu ukázali
dvakrát denně nestačí
chce to víc
bez toho se vám udělá hrb
ještě před důchodem
a já si připadám už teď
(před jeho autoritou odborníka)
poněkud shrben
 
Kouč se směje
vždy pozitivní
je to na tobě
napiš si cíle
každej večer půl hodinky
ujasni si, kam jdeš a jaké kroky jsi dneska udělal
připrav si zítřek, abys večer nelitoval, žes to podělal
buď konkrétní a poctivě si vše sepiš
ono i tohle ukáže
zda to myslíš opravdu vážně
výsledky, chlapče
ty ti nikdo nesmaže
 
Trenér boxu v šatně
"jednou v tejdnu to nemá cenu"
že prej trefím maximálně pangejt při cestě ze zábavy
on chce prej disciplínu
tři tréninky v tejdnu, aby to mělo jakžtakž smysl
pondělí středa pátek
od pěti
 
Přítelkyně
chce abych se jí věnoval aspoň dneska
když to nešlo včera a nepůjde to zítra
o víkendu popřeju prý akorát
dobrého jitra
sice bez viny
avšak s kocovinou
 
Šéf se neptá jestli chodím dělat
má GPS, píchačky a tabulky
chceš víc peněz? 
jako obchoďák musíš mít větší tržby, to víš
a to stojí nějakej čas, to víš
a zaplacenej ho máš, ne?
mamon zvedá mě ještě opitýho z pelechu
čeká mě den plnej spěchu
 
Kámoš chce jít na pivo
pátek večer skoro povinnost
jdu
co jinýho dělat, ne?
 
Matka
chce pomoct s čímsi
stejně jako babka
 
Prezident
vetuje eutanazii
prej nemorální
když konečně
člověk zakusí 
nicnedělání
 
hudbu poslouchám jen
z autorádia
a utírám prach
z nepřečtených knížek
 
Já 
nemám čas
 
ale no tak
každej přece máme 24 hodin denně
řekne můj kouč šéf matka 
přítelkyně zubař
 
už se to ale všechno krátí
už se to nikdy nevrátí
 
trochu neštěstí v tom našem 
               blahobytném štěstí
ne?
Autor OpilyJohn, 05.03.2021
Přečteno 180x
Tipy 9
Poslední tipující: kudlankaW, Emily Říhová, Vivien, Amonasr, mkinka, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Času se nikomu nedostává
ať brzy, či pozdě vstává,
Byť snažíme se stále víc a víc
vždycky je někdo, komu to nestačí... :)

14.03.2021 11:40:48 | Emily Říhová

Denní kol kolotoče ;) a kde vzít čas

05.03.2021 18:31:10 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí