Cesta

Cesta

Ráda se ztrácím
Ráda se objevuji
Ráda se hledám
Neznámem obklopuji

Protože cesta je cíl
A cíl je zas cesta
A já hledám tu jedinou
Jedinou ze sta

Co vede v tu dáli
Kde chci teď být
Když bydlo mě pálí
Kudy to vzít

Ptávám se kolemjdoucích
Kam vede ta cesta
Vrtívaj hlavou
ale já nemohu přestat jít

A tak chodím
A hledám
A ztrácím se

Tehdy tu
A jindy tam

Nesmím se ptát
Pak šílenství se mě zmocňuje
Chci chvíli stát
Ale nitro mé bojuje


Za svobodnou cestu
Za přátelství v gestu
Za lidi blízké i cizí
Za ty, co zůstávaj i mizí

A tak stále jdu 
A kráčím v dáli
Oči mě pálí

Avšak tam štěstí mě čeká
A ač mě to leká

Musím tam jít

Smát se, trpět, tedy žít!

Autor Klára Němcová, 11.03.2021
Přečteno 210x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Protos1182, Iva Husárková, Amonasr, šerý, Psavec, Vivien, petrzal, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...i cesta je někdy cíl,
na ní je náš života díl ;)

17.03.2021 11:18:41 | Emily Říhová

...aby to ale nebyla cesta lumíkova....;-)

11.03.2021 15:07:42 | Marten

Zaujala, prima čtení.

11.03.2021 10:27:26 | Vivien

Moc se mi hezky čte

11.03.2021 09:47:07 | petrzal

Moc hezké.

11.03.2021 08:41:34 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí