Bájný piedestál

Bájný piedestál

Stojím na konci,
zrakem spaluji se ve slunci.
Stojím uprostřed jednocestné křižovatky,
toužící býti zpátky schoulený v lůně matky.

Stojím uprostřed horoucího objetí,
lásku rozsápaly trny z dojetí.
Stojím ve středu rozeklaného keře,
nevidím, kde začíná a kudy ta řeka teče.

Stojím bos v kulatých oblázcích řeky,
vodou šumí z bolesti vzdechy.
Stojím sám, propadající dnem bolesti,
nekonečnou hlubinou zasvětélkuje rozcestí.

Stojím před ním, lačně prahnoucí po dechu,
pochybuji, že správná rozhodnutí vůbec dovedu.
Stojím. Mysl zastřel střep.
V mlze vzdaluje se cesta zpět.

Stojím v pučícím poupěti úzkosti a zmaru,
v tichosti zmizelo, já vadnu.
Stojím a ve větru se míhají záblesky života,
nevzchopím-li se, vše v dálavě zničí a rozmetá.

Stojím, vnímám. Okolí rychle mění se.
Cestuji do středu všeho až k pomíjivosti měsíce.
Konečně zastavil jsem v onom kráteru.
Opojnou naději dovedlo uvědomění výšinami k závěru.

S rodinou, přáteli a láskou v zádech!
Život navždy zachvátí kouzel barevný nádech.
Autor MrPterodaktyl, 12.03.2021
Přečteno 152x
Tipy 4
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí