Poprchávající slzy

Poprchávající slzy

Anotace: ...

Poprchávající slzy tekoucí noční ulicí,
plazící se hadi protančeni v jezy slaných vřav,
zalesknou se v svitu lamp v té křišťálové sklenici,
teď nenechajíc supy slétajíc se na pochybách.

Poprchávající slzy ředíc v ranách teplou krev,
jak rány pěstí tlumící se v pytle plné štěrku,
silné alkoholy v temných barech velkoměst,
útěchy laciných gest, pachy zdobných šperků.

Slzy, co se pak v cizích dlaních lehce odpaří,
v mračnách niter tam rozprší se časem znovu po tváři.
Autor Martin Hašlar, 12.03.2021
Přečteno 139x
Tipy 9
Poslední tipující: kikin87, Emily Říhová, Psavec, zdenka, jenommarie, mkinka, Vivien
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pachy zdobných šperků, jak za barem by upito, jde z ní zvláštní atmosféra, a mě zaujala.

12.03.2021 16:34:30 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí