Chtění

Chtění

Chtěla bych odejít s prásknutím dveří
Až by se vitráž vysypala
Na podlahu z masivu
Kterou drhne na kolenou každý týden paní na úklid

Chtěla bych odejít bez výčitek
Nebo ohlížení se
Chtěla bych se vrátit kvůli tomu
Že chci
Ne kvůli tomu
Že se to sluší

Chtěla bych se na sebe podívat objektivně
Bez uštěpačných poznámek
Bez zraňujících litanií
Vidět celý obraz z dálky
Nesoustředit se na ošklivé detaily
Které nejdou rozmazat tahy štětcem
Namočeným v terpentýnu

Chtěla bych od sebe odejít
Abych se s gustem vrátila
Dramaticky se sesula na tmavý gauč
V rukou květiny a cigarety
I když už dlouho nekouřím

Chtěla bych se schoulit sama k sobě
Vonící dýmem
A uklidňujícím hlasem říct
Že věřím
Že tentokrát to zvládneme
Bez velkých karambolů a bolestí

Chtěla bych se neznat
A věřit tomu
Co si slibuju
Protože jednoduché cesty nejsou ty
Které si vybírám
Autor její alter ego, 16.03.2021
Přečteno 233x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Miskitka, Marten, jenommarie, šerý, petrzal
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...já bych toho chtěl...třeba nic víc od sebe už nechtít...;-)

31.05.2021 15:44:45 | Marten

Jsi k tomu blízko*
Líbí se mi jak jsi se otevřela..on člověk ví..ale ty kroky se sebou..jsou nejtěžší *:)

16.03.2021 14:57:29 | jenommarie

Není to jednoduché. Zkus si ze začátku třeba říct nějaký vtip, který jsi ještě neslyšela, nebo se vzít někam ven . . . :-) Zlehčuji to, ale bavilo mě to moc.

16.03.2021 11:22:05 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí