Carpe Diem

Carpe Diem

Než víčka mrknou, noc střídá ráno,

nezmůžeme mnoho změnit, vše zdá se být dáno,

plody tvrdé práce? Bohémům jest přáno!

Ve zraku zítřka i mravy ty blednou.

Stát nohama na zemi? V ní skončí až sejdou.

jen tady na zemi lze projít nebeskou branou,

oddej se osudu a tanči se mnou.

Užívej dne než-li sejde věčnou nocí.

Okázale - ať valí bulvy všichni jednoocí!

Neb není věci více jisté,

pojez dřív, než všechno zkysne,

líbej dřív, než ústa vyschnou.

Autor Rathu V. soak, 30.03.2021
Přečteno 184x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, Psavec, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Carpe Noctem...:-D*

30.03.2021 17:10:13 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí