Splynutí

Splynutí

Anotace: Podívaná ke čtení: Kamila Kůrková

 

Třpytíš se v mlhavém počátku krůpějí soli, omámená chvostem rozkošné vůně.

Pronikáš pohrdavě povrchními relikviemi ráje, bobtnající chtivostí konkubín.

Tančíš v panenské esenci líbezných odlesků baletek, obepínajících dno tůně.

Levituješ pod příkrovem azurové modře, ryzí vznešenosti hlubin.

Hovíš si v nitru podstaty, okouzlená pohádkovou bezelstností jitřní rosy.

Rozfoukáváš spalující přívaly pichlavé palčivosti prachu.

Ulpíváš na zbytcích teskně zabarvených rtů svůdného bytí.

Nabízíš osvojenou křehkost svého těla, však náruči spoře oděného strachu.

Skrýváš zdánlivou nelineárnost prchlivého slunečního větru.

Obdarováváš věčnou oduševnělostí, ty prohýřené duše na periférii gest.

Usínáš v tklivých houštinách, zabalená na střelce zraněného chronometru.

Pomáháš z bezradnosti rozvrácené existenci v nesnázích, skrytou tezi mysli nést.

 

Autor MrPterodaktyl, 03.04.2021
Přečteno 340x
Tipy 14
Poslední tipující: Krahujec, Emily Říhová, vůně mraků, Frr, Alegra, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzhledem k tomu, že jde o volný verš, tak si myslím, že to je velmi zdařilá volba takto velký rozsah verše. Samozřejmě... Pokud by šlo o vázaný verš, tak by se při takovém rozsahu vytratil pocit rýmu do ztracena již někdy ve dvou třetinách délky. Ale tady velmi vhodné. Tipuji.

03.04.2021 07:40:42 | Alegra

Mockrat dekuji. Moc me to potesilo. Hezkou sobotu :)

03.04.2021 08:09:27 | MrPterodaktyl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí