Kokotiny

Kokotiny

 

 

 

Peřina 

někdy lehčí

někdy tak těžká

 

kolikrát už kryla záda?

 

kolikrát už byla

odkopána





Když jsem tápal po stropě

ležel tam balon

a pár svíček bez knotu

 

- je svíce bez knotu ještě svící?

může zemřít duše balonu?





Přemýšlel jsem nad smrtí

přemýšlím nad ní teď

a myslet budu stále

-

další krásná žena v mém životě





Znásilnění a zabití mladé Indky

je tragédií

stejně jako

bankrot miliardové společnosti

ztracená láska

nebo když z testu

dostanete dvojku





Nechci nic říkat

ale...





Myšlenky jsou noční tvorové





Tulipány se rodí z hlíny

ženy z žen

dal jsem ti tulipány

dalas mi polibek





Miliardy hvězd

a bůhví kolik galaxií

myslíte

že tam někde

píšu tohle

s otazníkem

?

 

 

 

Autor GiovaniDaVinci, 20.04.2021
Přečteno 197x
Tipy 15
Poslední tipující: Imaginant, enigman, Barbuch S. D., Amonasr, jenommarie, Frr, blues, šerý
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

někde jo...

05.05.2021 10:29:42 | enigman

Všechno opravdové se píše s otazníkem - tečky jsou dobré jen na nabrání dechu... ;-)

21.04.2021 16:46:19 | Amonasr

Jo...kéž by všichni dobří lidi byli šťastní a nemuseli zažívati bolest.
Zajímavé zamyšlení a i cesta k otazníkům.*

21.04.2021 10:12:58 | jenommarie

po stropě snů na rubu dnů načmárány dotazníky věčnosti, které nikdy nestačí vyplnit ani naše úzkost...ST* :-D*

21.04.2021 09:43:17 | Frr

Hm.Tak zde jsem se pomněl. Pěkně vypracované, věru*

21.04.2021 00:03:52 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí