Smrtikruh

Smrtikruh

Anotace: Kompozičně nevyrovnaná alegorie inspirovaná jistým přírodním fenoménem.

Mravenci hbití se mi pod nohama jeví,

po zemi se hemží, pádí – kam to sami neví,

vedeni pudem pachtí se bez tázaní

jednou tam a zase zpět,

v iluzi že mýtina jest celý svět,

 

jak je dlouhý den

svůj mrzký život dávaj´ všanc,

příroda zbrocená krví ztrácí glanc,

však královně smrt tisíců se rovná,

 

a tak bez váhání, bez pražádných pochyb

přerázně jdou rce jim srdce, „pohyb – pohyb!“

královna je matka, cestou, neméně pak cílem,

původ, příčina i důvod všeho hemžení,

alfa a omega všeho mravenčího snažení.

 

´Ach, ale kde je naše královna?´

každý z nich se táže,

´nač je nyní naše bytí, všechny dělnice a stráže?´

V hrozný bludný smrti kruh uvrhla je beznaděj,

hledání ustalo, nyní ve smrti se předháněj.

Autor Rathu V. soak, 27.04.2021
Přečteno 124x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

s radostí jsem četla :-))

28.04.2021 03:27:00 | Iva Husárková

Zaujala mě... Máš neobvyklý způsob psaní, ale stala jsem se jeho fanynkou.

27.04.2021 22:53:32 | Rozmarýna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí