Mefisto

Mefisto

Anotace: jak jednoduše se dají ztratit věci, jejichž hodnota je nesmírná a přesto se vždy najde někdo, kdo je rád vymění za lži a iluze..

odhoď svůj strach a otevři oči
z toho co vidíš pečlivě vybírej
na toto hlas rozumu dávno už nestačí
lásku i bohatství máme tu na prodej

dokážu splnit ti nejhezčí sen
a každé přání za chvíli krátkou
snad pouze maličkost vezmu si jen
cenou je duše tvá zdobená oprátkou

s naivní představou o Boží dobrotě
snadno jsem zabloudíl v hluboké temnotě
tam v černém lese kde slunce už nehřeje
do ticha loučím se s plamínkem naděje

já stvořil si v tom lese studené vězení
v němž mříže a stěny slepené z iluze
nikdy prý nepustí mou duši k obloze
sám sebou odsouzen k věčnému zazdění
mým osudem stane se pojídat kameny
Autor shaamot, 14.03.2007
Přečteno 417x
Tipy 4
Poslední tipující: Šantir, pejrak, pigeon
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pekne, to je povedene.

31.03.2007 23:30:00 | carodejka

dam si dvanactku a startky --- platim svou dusi

btw: tohle te napadlo, kdyz jsi dojel vcera domu? Cekal jsem neco spise zpustleho. Dobre

14.03.2007 21:10:00 | pigeon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí