Chci psát.

Chci psát.

Anotace: Ze sbírky Jaro 2021.

Chci psát v lásce.
A vytahovat lidi z hrobů.

Psychika mnohé dusí.
Já pomoci mohu.

Já miluji a miluji.
A tak se raduji,
že mi bylo dáno.

Poděkovat za
další ráno.

Ptáčku zazpívej radost
do míst,
kde je věčné ticho.

Ať tam a tam nebolí to.
Jaro poprosila jsem
s něžným výkřikem,
aby s velkým úspěchem,
nesoulad byl vytěsněn.

Chci psát v lásce.
Jaro chutná hladce.

Jako v pohádce.
Jím i každý stvol,
utiší můj vnitřní boj.

Tak utichám.
Mír a něžnost mám.
Jaro v lásce Tě pochovám.

Ty, jaro, jsi také dar!
V duši se rozdávám
a píši o radosti
z jara,
co jde do všech kostí.

Tam a tam
pro každého plamen mám.

Báseň hřeje.
Byla z lásky psaná.

Opravdovostí naplněná.
A já v radosti do ní
přidám to své na na.

Pro vás jsem z vděčnosti
jí připravila.

A sebe psaním potěšila.
Autor mkinka, 01.05.2021
Přečteno 138x
Tipy 7
Poslední tipující: Amonasr, Veršotepec, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podle té básně usuzuji, že máš dobré srdce... ST

02.05.2021 18:41:39 | Veršotepec

Moc děkuji a přeji jen to dobré. A mávají kočičky, které miluji a jsou mojí něžnou oporou.

02.05.2021 19:01:44 | mkinka

mkinko..mkinko...zase jsi mě dostala ( jak to pořád děláš ? ) ST* :-D*

01.05.2021 11:02:05 | Frr

Děkuji. Jsem šťastná, že jsem udělala radost.

01.05.2021 11:07:36 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí