Rokliny

Rokliny

Žula ztvrdla v pěsti nářků
tudy šli děti z krystalů jezer
a okuje letí a pálí do květů chryzantém
počítáš dálavy v kopytech gazel

Jak lilo v mlhách listopadů přesvatých
kmeny bříz v prasklinách propastí
tulily se jak korálky na hrudi harpyje
a v šerosvitu tu chřestýši chřestí

Řekám v tvarech zmijí hrana už zvoní
duhovky tu brázdí vesmírem duší
nebe tam žloutne nad pouští, šeptám si
a tvé mandlové paže , i maková ústa
všechno to tuší, všechno to tuší...
Autor Pablo Kral, 06.05.2021
Přečteno 156x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, šerý, Vivien, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V roklině, kdy nebe žloutne nad pouští, nádherné ..

06.05.2021 09:21:53 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí