Až spadne opona lží

Až spadne opona lží

Anotace: Přemýšleli jste někdy nad tím, že také komik má city a trápení a nedokáže se neustále jen usmívat a rozesmívat okolí? /V roce 2008 oceněna čestným uznáním z BKC v rámci soutěže "Brněnské kolo". ...musím to uvádět...bohužel./

Představení začíná.
Desítky diváků.
Se zářícíma očima.
Obrovské jeviště.
Plné hvězd.
Hedvábná opona.
Zvedá se.

Dnes?
Komedie obohacuje program.
Musí se usmívat.
Ani stopa po smutku.
/Srdce bolí?
To přec počká!/

Veselá slůvka.
Posměch.
Ohromný úsměv.
/V duši žal./

/V oku slza?
Ven!
Pryč s ní!/

Emoce si hlídej!
Chceš-li jíst a být živ, zdráv,
nevybírej místo emocím zde.
Zde, na tom velkolepém jevišti.

Přetvařuj se!
Toť přec tvé řemeslo...!
/...Tak nač ty emoce?!/

Končí výstup.
Tak tristní.
Smutný divadelní klaun.
Rozesmívá publikum.
Sám však brečí.
/Po zahrnutí opony, samozřejmě!/

Padá slza...
...a pak druhá...
...třetí.

Kap.
Kap.
Kap.

Neplač, naše smutná vílo.
Otři slzy...
...na, tu máš kapesník!

Dnešní lidé...
/egoisté/
...jen na city druhých umí hrát!

Zranění schovávat.
Na lásku si hrát.
/Ó, jak směšná parodie!/
Pravé city chovají...
...k sobě pouze.

Tihle lidé...
/Škoda povídat./
...neznají obdiv.
/Víš, ten z lásky./

Uběhnout nejvíc.
Přeprat celé okolí.
Vyhrát počítačovou hru.
Vypít největší množství alkoholu.

A co takhle:
Složit z citů píseň?
Obdivovat a milovat skrz verše?
Namalovat portrét přírody?

/Smích....?....!/

Děkuji.
/To mi stačilo./
Odcházím.
/Egoisté!/
Autor Anjobi., 14.03.2007
Přečteno 333x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jedna z nejlepších co jsem na Literu četl. Těším se na další.

15.03.2007 00:03:00 | Pilous

takove ze zivota.. a dobre vystihnuto

14.03.2007 21:23:00 | Stavitel mostu přes Rubikon

myslím si to jako konopnáč ,všichni jsme komici já hraju každý den že sem v poho a přitom sem neštastný :)
ne až tak moc ale dost ... :) jinak básen v poho

14.03.2007 19:48:00 | Chonglee

skvělá! a nemusí to být jen komici, spousta lidí vypadá šťastně, ale jakmile spadne opona a oni jsou sami, vše se najednou vyvalí ven...
znám z vlastni zkusenosti ;)
jinak ten konec, to bych nechala jen "Dekuji, odcházím".. jinak fakt skvela!!

14.03.2007 17:26:00 | sejko_no_pi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí