Láska v tvare hovna

Láska v tvare hovna

Srdce skončilo nečakane
na invalidnom vozíku
a ďalšia príležitosť na lásku
nemá bezbariérový prístup

do izby vytekajú spomienky
ako mozog z rozmlátenej hlavy
a možno to bolí o niečo viac

žeravé myšlienky
že sa každé telo z nedávnej minulosti
zmenilo iba na obraz o niekom
kto už presadol na iný vlak

do vozňa plného hovien
ktoré z ľudí vyliezajú
keď treba predstierať pravdu

aj takto umierajú lásky
ktoré nikdy celkom neumrú

ostane hovno
vymodelované do tvaru srdca
a vždy sa nájde niekto
kto sa naňho ulakomí

nosí ho pri sebe ako talizman

verí v šťastie a osudovosť

teší sa zo života

netuší však
že všetky tie vyznania
uistenia
a slová lásky
vychádzajú z riti

preto srdcia maľujeme
ako zadok obrátený dohora

má to niečo do seba
Autor Nervaque, 29.05.2021
Přečteno 128x
Tipy 4
Poslední tipující: Marten, Iva Husárková, Frr, Petr27
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajimavá úvaha :)

29.05.2021 18:35:26 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí