Mořské povídání.

Mořské povídání.

Anotace: Ze sbírky Chorvatsko 2021.

Moře, dej sílu těm,
co mě drží nad vodou.

Jsou mi poutem
i kloboukem,
co neodlétne
větrem ani tmou.

Nerozplyne se dálavou.

Moře, dej sílu těm,
co se mnou zůstanou.

A nebudu pro ně jen vzpomínkou.

Moře, chláchol v žalu
ti, jenž žijí ve
vnitřním chladu.

Dej nám sílu všem
a zapůjč krásný šém,
ať pomůže všem.
Tam i tam.

Pod mořem i nad mořem.
Každý má krásný vjem.

Tak hezké slovo posílám
pomocí něžných vln.

Objímám a přeji,
ať každý má méně skvrn.

A milujeme se tací,
jací jsme
a v divadle světa
se správně nacházíme.

Poznání je cíl nejvyšší.
A láska bod nejširší.

To moře je pravlast všeho.
A laskavého.
Tak hurá do bodu nalezeného!
A čistého.
Autor mkinka, 31.05.2021
Přečteno 112x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, kudlankaW, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hřeje mě ta představa mě a mojí lásky, vlnky nám omývají nohy, rozpouští starosti stejně jako ouzo co usrkáváme a my jen tiše čekáme až ta červená koule na obzoru spadne do vody a zasyčí . . . .

31.05.2021 14:56:17 | petrzal

Jsem za to moc ráda, že báseň udělala hezký dojem do duše.

31.05.2021 15:08:10 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí