*-*O jasmínovém kvítku

*-*O jasmínovém kvítku

Anotace: ~~~~~~~~~~~~

~********************* ~
Ve voňavém jasmínovém kvítku
bydlí víla Jasmínka
všechno na ní tuze voní,vlasy,ruce,kolínka.
Pod lípou se víly sešly
každá jinak voní,
po růžích a konvalinkách po šeříku po jabloni.
Škoda že mám rýmu,povídá zahradník
a vytáhl si další čistý kapesník.
Odpoledne se každá víla pustila do tančení
protože to víly jistě nejlíp umí,
z vysokého stromu je pozorují zvědavé veverky,
taky se to naučíme,my jsme čiperky.
Pak veverky skočily si mezi tancující víly
a dokolečka se hned zatočily.
Ale ouha,ta vílí vůně veverky brzy uspala
a víla spící veverce v mechu ustlala.
Večer pak si víly do svých květů spěchají
veverky v mechu spinkat nechají.
Ty se potom vzbudily,copak se nám zdálo?
Že snad víly uviděly?
A že se tancovalo.
Ne,to se vám
nezdálo.
*********************
~~~  ~~~

Autor Květka Š., 17.06.2021
Přečteno 103x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Marten, Iva Husárková, Jackyl, Psavec, jenommarie, Krahujec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chtěl bych být tvým dítětem a namísto pohádek před spaním by jsi mi musela vyprávět své krásné básničky.

17.06.2021 23:37:22 | Jackyl

Moc hezká.

17.06.2021 22:55:44 | Psavec

Pohladila:) . Měj se krásně milá Květuško* ST

17.06.2021 20:05:14 | jenommarie

velice zdařiléééé

17.06.2021 14:32:17 | Alice Ptáčková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí