A co rým?

A co rým?

Anotace: ...

Pod hnízdem jiřiček
Co se prostě neptají, kde budou sídlit
Mít tak zapouzdřený svatochrám bahna
Domova, co těm ptákům stačí
Stébla a svit
Jíl a chtíč
Být v rohu kam dosvitne slunce celý den
Proštěbetnu, snad, co hrdlo ráčí

Mysli na mě.
Ty půlnoční jezdec
Já denní světec
Ach ten blahobyt, viď?
Co je němé
Němým zůstane
Když nemluvíš
A já jsem strakou černa tvých očí

Co teď?
Přeřekneš se?
A co rým?

Kdes být tak z mrákoty z mých veršů
Když doufala jsem v zítřek
Jinotaje z mraků co nenapršely duhu
Bílýho papíru pro nevzdělance katastrofa
A ta velká slova
Že
Ta tu chybí
A ta malá blbá holka

Čeká
Kde jsou tvý černý oči
Autor Lexisa, 13.07.2021
Přečteno 167x
Tipy 12
Poslední tipující: Frr, Psavec, Vivien, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky ŠTěbetáš ...

13.07.2021 10:13:41 | Vivien

Pěkné, Lexi*

13.07.2021 00:42:22 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí