Déšť.

Déšť.

Anotace: Z šuplíku Kamarádům 2021.

Já věřím,
že kapky nosí štěstí.
Hrách nesype se na předměstí.
Kapky mám ve vlasech.
Jsou léčivé nejen dnes.
Očistí duši.
Kape z nebe.
Přírodě to sluší.

A už jsem zas ta malá holka,
co počítá kapky
a z okapu kreslí lásku.
Nejraději by sesbírala píseň
ze snů provázků.
A hledá kočky,
aby měly verše značky.
Nevyhledává hračky,
ale papír a pastelky
a maluje i na stolky.

Zase kočka!
Utajená značka.
Tenkrát ta holka jí nemohla
doma mít,
tak si jí musela nakreslit.
A půjčit na chvilku u sousedů
a navštívit starou tetu.
Růženku.
Kde je jí dávno?
Dala jsem jí na hrob pomněnku.
A její černobílý kocour
dal vždy radosti trošinku.
Ach, bylo mi třináct
a milovala jsem zmrzlinku.
Autor mkinka, 01.08.2021
Přečteno 159x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, Vivien, kudlankaW
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nakapalo ST.

01.08.2021 11:35:27 | Psavec

Děkuji moc a přeji hezký den.

01.08.2021 11:40:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí