Hudba v podkroví

Hudba v podkroví

 

 

slýchával jsem hudbu znít

tam shora z podkroví

neviděl jsem nikoho přijít

ani odejít - jen slyšel kroky

a tóny starého gramofonu

deska šuměla a praskala

a omítka ze stropu

do špinavých talířů padala

 

v přítmí pokoje osvětleném

jen lehce lampou

otevíral jsem okno dokořán

a s cigaretou ve rtech se díval

do korun stromů

a těm tónům naslouchal

 

leč jednou večer z podkroví

ozvala se divná ráná

jako by ze stolu židle spadla

strop se otřásl

deska se zasekla

po chvíli přestala úplně hrát

nastalo ticho

už žádné kroky

jen já zůstal u okna nehnutě stát

 

a tu noc před domem vykvetly konvalinky...

 

 

Autor Barbuch S. D., 08.08.2021
Přečteno 156x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, mkinka, rybka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přidal bych tam druh hudby, co zněla. Jinak Not so bad :)

08.08.2021 21:48:49 | Ray Magini

přidala jsem si tě do oblíbených, tvé básně zaslouží mnohem víc pozornoSTi, než se jim dostává... děkuji...

08.08.2021 14:42:21 | Sonnador

Moc děkuji... Ani nevíš, jak moc si toho vážím...

08.08.2021 18:39:58 | Barbuch S. D.

moc pěkné

08.08.2021 14:16:13 | rybka

Děkuji...

08.08.2021 18:40:13 | Barbuch S. D.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí