znovu parybami

znovu parybami

divné houby rostly
tam ve slámě zetlelé
a na dnešek se mi zdálo
o páření velkých rejnoků
u nás na chatě

ze sklepa vedl kamenný nájezd
šikmo rovnou do oceánu
připlouvali tam rejnoci
s plochými zády a příčnými tlamami
a jinak byli nazí
pouze v kalhotách

když vystupovali z vody
mluvili neznámou řečí
jen já jsem jí rozuměl

to jim pak nezbylo nic jiného
než se klouzat po zádech
nájezdem zpátky do oceánu
a být znovu parybami

Autor kvaj, 11.08.2021
Přečteno 169x
Tipy 8
Poslední tipující: Marten, Frr, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí. Sen v básni. Skvělé.

11.08.2021 11:49:47 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí