*-*A hodně pít...

*-*A hodně pít...

Anotace: ~~~~~~~~~~

~----------------------~
Léto má vlasy jak slunce zlaté
a jako modré z nebe má oči
rety jsou vlčí máky rozesmáté
a tak se léto kolem nás točí.
Halenku něžnou jak brzké ráno
sukni má z pšeničných klasů
a jak je z módních listů známo
z červánků nosit mašli kolem pasu.

Že nás má léto někdy moc rádo
nechá déšť pršet jenom v noci
sladké je pak to každé nové ráno
a láska má chuť po ovoci.
Na louce kvete mák i kopretiny
léto se jimi celé ozdobí
v lese nám sladí maliny,ostružiny
ono se nezralé to lesní nehodí.

Nabízí krásné vodní radovánky
písečné pláže a trávu zelenou
na hladině vítr dělá vlnky
a sváteční houbaře loupe v kolenou.
Tak to by bylo léto jak má být
někdy je třeba trochu se ochladit
sednout si do stínu a hodně pít
a lízat zmrzlinu co víc po létě chtít.
------------------
~~~~~~~~

Autor Květka Š., 11.08.2021
Přečteno 99x
Tipy 13
Poslední tipující: jenommarie, Isla, Iva Husárková, Marten, Frr, paradoxy, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky mám jednu o roztančeném létu
a nějak jsem jí nestihla vložit..
připomněla jsi mi jí.
Tvá..krásně letně tančí *:)

29.08.2021 21:55:26 | jenommarie

Parádní, hřejivá s vůněmi léta :)

12.08.2021 11:19:38 | Isla

...léto je žůžo...;-)takový slovo jsem řekl naposled jako malej...

11.08.2021 21:39:49 | Marten

Hezky se čte Tvé psaní.

11.08.2021 17:22:07 | Fialový metal

Hezké. Milé. Krásně pojaté. Láskou ve slovech naduté.

11.08.2021 16:17:12 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí