*-*Potvůrky

*-*Potvůrky

Anotace: ~~~~~~~~~

------
Nebe je smutné,
slzy dolů padají
ale nepovídej
nevidíš že prší?
Potvůrky,
pleskají do kytek
do listí stromů
a do deštníků
dupají po střechách
aut,vlaků,domů,chat
i zahradních altánků
a umtata,umtata
dělají muziku
pak stečou do země
okapovou rourou
ani jim nevadí
že podniknou
cestu tak dlouhou.

Někde uplakánky
do kádí pod okapem
"žbluňk" padají
až bude v létě sucho
zahrádky zalijí.
To potom všechno
roste jak z vody
na zahrádce máme
zeleninové a jiné hody.
Ano...i jahody.
A že je všechno od bláta?
Šup do vody vykoupat
um ta tá...ta tá....


------------------
~~~~~~~

Autor Květka Š., 22.08.2021
Přečteno 104x
Tipy 12
Poslední tipující: jenommarie, Iva Husárková, mkinka, Psavec, Marten, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná deštivka s muzikou
a foto znám, je z festivalu v Českých Budějovicích,
teď v sobotu byl opět,
ale zase i střídavě s deštěm bylo :). Krásná veselá..od TEBE jako vždy..letí pozdravení a úsměv.

29.08.2021 21:38:41 | jenommarie

Moc děkuji :-)

30.08.2021 14:15:54 | Květka Š.

Líbí.

23.08.2021 00:42:57 | mkinka

Dobrá, Květuš, ST.

23.08.2021 00:41:57 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí