Noční motýl

Noční motýl

Anotace: ...

Kopřivy spálily mi oči
pak přišel nádech a výdech
na loutně struny z pavučiny
tvá ňadra napjatá...

Přišel mi poštou lístek
ukutý z křídel můry
to pekelně prolhané laně
a přítelkyně medúza
ustlaly mně na prázdné
skříňce od milodarů...

Křičím
a z úst mi proudí tma
a z korzetu matky všech matek
nad polem máku
vyšla jako temné slunce
zanedbaná slunečnice...

Prý svítila si na půlnoční loďky
v zálivu pro milence bohů
prosila o pomoc
a já zase ne a ne se zamilovat...

Oč více krevních destiček
o to míň klanění se pánům paláců
něžně ti tepe krkavice
a já slavím v hodině poslední...

Kopřivy spálily mi oči
slza skanula do víru lásky
procesí zbrojnošů požehnalo hvězdu novu
a brod ze slzavých perel navěky žaluje
Ptáš se jak to vím...?

Pošeptal mi to lišaj smrtihlav
Autor Pablo Kral, 02.09.2021
Přečteno 187x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Frr, šerý, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí