Sbírka pro ní

Sbírka pro ní

Na kytaru mi padá prach,

jen vítr hraje ve strunách,

tichých smutných tónů pár,

z rudých uhlíků je cítit žár.

 

Štiplavý kouř se dere do očí

a jiskřičky k tobě vzlétly vstříc,

přes hory a jejich úbočí,

slzy kanou na mou líc.

 

Noční rej jiskřivých tanečnic,

proplouvajících noční oblohou,

těch nočních ohňů společnic,

které vznést se k tobě nemohou.

Autor Jdarks, 07.09.2021
Přečteno 156x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, Psavec, Alice Ptáčková, petrzal, paradoxy, blues, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi podařená báseň.

08.09.2021 05:41:43 | mkinka

Děkuji moc

09.09.2021 22:09:18 | Jdarks

Rádo se stalo.

14.09.2021 21:27:30 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí