Oživená svitem luny

Oživená svitem luny

Anotace: ...

Třeskutou zemi v chladu cítíš - uléhaje
přivoníš ke stvořené hlíně z těl prapředků
kde zanechal tam hrobník u pěšinky do očistce
černou díru chrlící růženec za růžencem...

Vím, zebou tě chodidla, však srdce tluče na míle
posvátnou nocí vzlíná se přepestrých barev rej
Vyslyš cos o vlnobití jižních moří - a vstaň zas!
v náruč lidského tepla a ztepilých kondorů andských...

Vzňal se měsíc v poli ze stříbra - už dech došel mu
tvé prsty vrostlé do kořenů bříz, kde topoly spočinuly
teď volnost zrozená z větvoví jasanů okovy přervala, neb
věděla o pustých hájích doutnajících hvězdným prachem...

Havraní čerň snáší se nad hroby co bez jména jsou
ty mechovou paží utíráš slzy démona se stihomamem v očích
však loučení má jepičí život - a miliony světlušek planou
vítej doma - na planetě Zemi, učeš si kadeře a zazpívej mi...

Mozartovu lacrimosu...
Autor Pablo Kral, 18.09.2021
Přečteno 150x
Tipy 5
Poslední tipující: Vivien, Pittoresque, mkinka, Iva Husárková, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi krásná !

21.09.2021 10:04:32 | Pittoresque

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí