Les a dub

Les a dub

Ticho lesa, objetí tmy

dub zvrásněný staletými sny.

Na krajích listů rosa se sráží

Stojí tam, na staleté své stráži.

 

Mlha se zlesa vine

všechno je podivné, jakoby jiné.

Dub zahalen v chladivé mlze 

kořeny svými saje vláhu dál.

 

Je jiný a přesto stojí

Na louce v mlze stojí sám

Ticho, všechno spí

tak leskne se v kapkách rosy.

 

Je tam a přeci není

Je sám s kapkami rosy

Je, a bude dál.

 

 

~☆~

Autor Protos1182, 02.10.2021
Přečteno 144x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Marten, mkinka, Iva Husárková, Akrij8, Fialový metal, Psavec, Discipulos, paradoxy, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně oslovilo. Mám ráda stromy a také s nimi dost často mluvím.

03.10.2021 11:28:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí