*-*Ozvalo se halali

*-*Ozvalo se halali

Anotace: ~~~~~~~~~~~~~

-------------------------

Pomalu je ten čas pravý
teplomilní ptáci
to dobře ví
vydat se do světa
letošní pan podzim
rád naznačí
po létu je určitě veta.
Ozvalo se podzimní halali
štěkot psů,štvanice
v poli se zajíci schovali
nebude žádná žranice,
ale podzim je jako obrázek
i když počasí se líbit nemusí
zahřeje horký svařáček
ještě jeden hrneček
táta poprosí.

Lovecký pes se posadil
lesní rohy už ztichly
den ten se pomalu
k spánku uložil
už jsme si na brzké stmívání
jakž takž zvykli.
Hnízda zůstanou zticha
přes podzim a zimu
až potom s jarem
to se pospíchá
přes půlku světa letí se
domů.

Tak ať potom domů trefíte
vím,vy to umíte.
------------------
~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 02.10.2021
Přečteno 205x
Tipy 15
Poslední tipující: Marten, Koala, Iva Husárková, šerý, J's .., Malá mořská víla, Psavec, Jeněcovevzduchukrásného, Frr, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezký. Mám rád tuto tématiku a mám rád podzim.

03.10.2021 06:49:15 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí