Obloze

Obloze

Otevři náruč obloho modrá

ústa jsou souměrná, duše je cudná.

 

Po nebi nočním pak měsíc zvolna pluje

a závoj z hvězd se zlehka uculuje.

 

Ráno zas slunce oblohou modrou

pod jeho září hvězdičky chladnou

 

Slunce jak lev co loví malou myš, 

myška si našla v temnotě skrýš. 

 

Tak měsíc,  co myšky spojenec

usmívat na zem bude se nakonec.

 

~☆~

 

Autor Protos1182, 16.10.2021
Přečteno 128x
Tipy 14
Poslední tipující: Emily Říhová, Sonador, mkinka, paradoxy, Frr, Iva Husárková, Psavec, J's .., Fil
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dost dobrý. I o myši. Kočička vrní.

16.10.2021 19:49:30 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí