Den, co zmizel, aby mohl být

Den, co zmizel, aby mohl být

Anotace: Tvůrčí krize ukončena

Den, co zmizel, aby mohl být

 

Den chřadnul, mizejíc v dálavách za obzorem,

při ryku všednosti utichal, odcházel za šumem stromů.

A ticho? Prostupovalo bezostyšně krajinou, když rosa něžně líbala zem.

Přicházející šedivá noc zbarvila nebesa, mystickou krásou snů.

-♥-

Zanikajícími odrazy šerosvitu, prosvitla lascivně luna,

započala divoký rej ticha za třpytu noci.

Tekoucími proudy snových přání proplouvala smyslná fortuna,

vrtkavá pentle, vystupující z oparů hvězdokup, mlhovin a galaxií...

-♥-

Neprobádaný svět rozpustilých baletek unika bez emocí,

kanul tichem nesmírnosti slz Perseových.

Rozpouštel se za posledních záchvěvů modrooké noci,

aby rozespalá jitřenka sblížila unikum duší rozpolcených.

Autor MrPterodaktyl, 16.10.2021
Přečteno 284x
Tipy 6
Poslední tipující: Sonador, mkinka, Dreamy
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc dobře napsané. ..Obzvláště...Když rosa něžně líbala zem. A závěr znamenitý.

16.10.2021 09:43:14 | mkinka

Dekuji Jiti, potesila jsi srdce me

16.10.2021 12:42:33 | MrPterodaktyl

Z Tvé básničky mám opravdovou radost. Opatruj se. Ať svítí Ti zlaté slunce. Jíťa

16.10.2021 13:04:08 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí