Červená

Červená

Anotace: Hlazení duše

 

 

Pamatovala si pohled

ukrytý do vrstev vnímání. 

Pamatovala si

společné stopy v písku

otisklé v jejím snu. 

I hrubozrnost vzpomínek ostří,

o kterou si propíchla duši

svého kola, nebo to byl 

jen trn včerejšího setkání?

Pamatovala si chvění

oblázku po rozednění... 

Už se neotočí,

nezčervená,

slibovala si, 

nikdy se nepodívá

směrem

okružní jízdy,

nezalapá marně po dechu. 

Protože by jí to příště,

mohlo zlomit srdce. 

Až je potká zase pospolu. 

 

Autor Krajina průzračnosti, 17.10.2021
Přečteno 257x
Tipy 6
Poslední tipující: Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opravdu pohladila....pěkná báseň.

21.10.2021 22:49:19 | Jaruška

Děkuji Ti za básničku.
Vašek

19.10.2021 11:49:22 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí