Bruslařka a potápník

Bruslařka a potápník

Anotace: Cvičení na slova paprika, hotel a nejkulaťoulinkatější...

Slunce ten den vyjde přesně na čas.

Já vyjdu ze dveří
o deset minut později,
jako vždycky,
když opravdu, ale opravdu spěchám.
Budu se usmívat,
abych nezapomněla, že se dá
jenom dýchat, být,
Splývat vzduchem
Splývat se vzduchem...

Rozesteleme si na trávě
a budeme hrát hru
na obyčejný odpoledne.
Tráva bude zelená
jako paprika
Slunce žlutý
Jako paprika
A pak se začervenám.

Půjdeme po mostě
a až se naše ruce
jen tak náhodou potkají
Někde uprostřed,
přeskočí žába
a na hladině se udělá tolik kruhů,
že se nám z toho zatočí hlava,
Kulaté
Kulatější
Nejkulaťoulinkatější...
Tolik kruhů,
že se v nich navždycky ztratíme.

Strávíme život
Provozováním hmyzího hotelu
Psaním vodotěsných knížek pro labutě
Šitím triček pro vážky.
Bruslařka a potápník.

Večer přijdu domů
O deset let později,
a tobě bude cestou od mých dveří
ještě pořád kapat ze šosu.
Autor Descardea, 24.10.2021
Přečteno 152x
Tipy 11
Poslední tipující: Akrij8, mkinka, Dávid, kaše, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mňa ste uchvátili :D :)

26.12.2021 19:52:36 | Dávid

Des
přenesla jsi na mě atmosféru
která po přečtení doznívá

ještě jsi mi neodpověděla
narodila jsi se tenkrát
v tom dobrém roce?
;-)

27.10.2021 13:23:13 | kaše

Oslovila. Líbí se mi*

25.10.2021 00:59:08 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí