Černá skála

Černá skála

zlátnoucími kalužinami
probíjí elektřina nocí
ty v mrákotách
obnažuješ duši
u táboráku z jarního listí...

tok tetřeva jako pláč
v uspěchaných ozvěnách kroků
to smrtka kýchla v předivu podzimů
a očesané větve
dodýchali...

přišli z nicoty
uzurpovali si moc nad skalisky
rozžehli plameny Morany
a nyní co kladivem tepají
do krkavic mlčenlivých...

v prach sedl ti na hruď
výr... a uhranul tvé oči
v modlitbě úterní půlnoci
utkal jabloň s ledovými plody
pod kuratelou nicoty...

v smetanovém purpuru
levituje tvoje já
dám se poddat
nevím kdo jsi
a ty taky ne...
Autor Pablo Kral, 26.10.2021
Přečteno 119x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Sonador, J's ..
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně takové strašidelné, má to atmosféru*

26.10.2021 23:51:14 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí