Zlátnoucí skon

Zlátnoucí skon

v prachu z drcené soli
umírá se šťastně
pánev v moři cítí
jádro v záblesku
to duní zpěvy Země:
"těsno je mi... "

horko v dešti
a šlápoty
odnikud nikam
ledovce obrušují
tvoje chodidla
horká a s polštářky
z diamantu
já dusiv se, řku:
"těsno je mi... "

bažina a tíseň v dechu
sousta z úst užovky
koleno v mazu
hladím v žlutavé výhni
a kuřátko z větve kyne:
"těsno je mi... "

dubové palice
dílo rarachovo
nade mnou propadlo
v břiše motýlci
mistr Mor tak rád
sekeru upustiv
rdí se:
"těsno je mi... "

v sloup oči beránčí
tupé verše tepou
bos a nahý
tah tíže pod slzami
utahuje kanoucí
podzim na lukách
a zmije štkne:
"těsno je mi... "

Autor Pablo Kral, 28.10.2021
Přečteno 157x
Tipy 11
Poslední tipující: gallatea, mkinka, Sonador, Vivien, Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí